Neptün'ün Oğlu


Percy Jackson, Şimşek Hırsızı’nda Medusa’yı öldürdüğünden beri, Medusa Tartarus’tan kaçmayı başaramadı. Ama şimdi onun iki cadı kız kardeşi, Percy’nin peşinde: Stheno ve Euryale. Percy onları öldürdükçe, hayat buluyorlar! Percy’de tıpkı Jason gibi, ismi dışında hiçbir şey hatırlamıyor. Annabeth dışında. Euryale Percy’i öldürmekte, Stheno ise ona bir tabak peynir ve sosis yedirmekte kararlı! Percy, ön okumanın sonunda Stheno’nun peynir ve sosisle dolu tepsisini bir kızak olarak kullanıp, onlardan kaçmayı başarıyor. Ama onlar Percy’nin peşini bırakacak gibi görünmüyorlar…
Rick Riordan, New York’ta Maximum Ride serisinin yazarı James Patterson ile buluşmasında, kitaptan bir bölüm okudu. Alıntıda, Percy, tepeden aşağı güvenli bir şekilde iniyor ama,onu hayal kırıklığına uğratacak bir şey oluyor: iki cadı kız kardeş, onu kovalamaya devam ediyorlar! Percy, aşağıda bir tünelin girişini buluyor fakat girip girmemeye bir türlü karar veremiyor. Percy, tünelde kamptan birisi olduğunu söyleyen June isimli, yaşlı bir bayanla tanışıyor. Kadın, Percy’den onu kampa kadar sırtında taşımasını, karşılığında ona anılarının bir kısmını vereceğini söylüyor. Percy, Annabeth’le olan silik anılarını hatırlayıp, bu teklifi kabul ediyor ve June’u sırtında taşıyarak kampa gitmeye karar veriyor.
ForeverPJ 'nin açıklamasına göre, hikayeye Percy'nin Roma Kampı'ndan arkadaşları Frank ve Hazel'da dahil oldular. Yine aynı sayfada yapılan açıklamaya göre, hikayenin geçtiği mekanlar listesine, Jüpiter Kampı da eklendi.
kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Nept%C3%BCn'%C3%BCn_O%C4%9Flu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder