Android İşletim Sistemi


singleimage
Android işletim sistemini kullanan tablete yönelik bir içerik derleme uygulaması da Başarı Mobile tarafından oluşturuldu.
Başarı Mobile tarafından oluşturulan indiroid isimli Android oyun ve uygulamalarına yönelik derleme projesi hayata geçti. Ücretli ve ücretsiz olarak birçok oyun ve uygulamanın yer aldığı indiroid uygulamasının tamamen Türk yazılımcılar tarafından oluşturulduğu belirtiliyor. Android oyun ve Android uygulama öğelerinin yanı sıra çeşitli videoların, duvar kâğıtlarının bulunduğu indiroid uygulamasına ulaşmak için iki seçenek sunuluyor. KullanıcılarAndroid tablet ya da Android telefon üzerinden http://m.indiroid.com adresini ya da http://www.indiroid.comadresini kullanarak uygulamayı edinebilirler.
Oluşturulacak bir indiroid hesabı ile sisteme giriş yapılarak birçok ücretli ve ücretsiz uygulama ulaşmak mümkün. Bu uygulamayı mobil cihaza yüklemek için herhangi bir “ROOT” işlemi yapmak gerekmiyor.
Android 2.2 işletim sistemi kullanan bir tablet üzerinden uygulamayı sizler için denedik. Türk yazılımcıların elinden bir Android uygulama derleyicisi görmek son derece güzel. Uygulamanın ilk çıkışının ardından kısa bir süre sonra güncelleme yayınlandığını da ekleyelim.
Uygulamayı açmak istediğimizde birkaç dakika gibi uzun bir süre beklemek zorunda kalıyoruz. Uygulamanın ağır bir arayüze sahip olduğunu belirtelim ki, kullandığımız tablet Nvidia Tegra 2 yongasına sahipti. Herhangi bir uygulama indirmek istediğimizde “telefonunuz bu uygulamayı desteklemiyor” hatası aldık ancak aynı alanda “uygulama indiriliyor” bildirimi de yer aldı. Kısa bir süre sonra uygulama indiriliyor bildirimi geldi lakin uygulamayı indirmekte başarılı olamadık.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder